a
Don’t _miss

Wire Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

хто_і_з_чим

Про учасника фестивалю

Brater

Brater — це більше за бізнес. Це «дітище», частина дружньої веселої родини, яка вирішила варити пиво з легким характером для своїх друзів. Нам не потрібно 400 років, щоб зварити класне пиво для легкої дружньої розмови. Історія Brater — це історія сім'ї і хобі, домашнього пивоваріння, що переросло у виробництво. Все починалось з мандрівки до Словаччини у грудні 2017 року. На півночі цієї країни розкинулось невеличке містечко Мартін, основною гордістю якого вважається місцева пивоварня. Сім’я, якій ця пивоварня належить, — наші добрі друзі. Якось вони запросили цілу українську родину, тобто нас, до себе гостювати і, не очікуючи цього, перевернули наш цілий світ! Пиво міста Мартін — це приємний лагер з насиченим смаком. Саме він надихнув на думку відкрити власне виробництво тут, в Україні. Ви б теж не втримались, це дуже добре пиво. Звичайно, між ідеєю створити пивоварню до першого келиха Brater пройшло кілька років наполегливої праці, але той факт, що це стало справою цілої нашої родини, не лишало місця думкам відступати. Ми зрозуміли, що для хорошого пива потрібна правильна вода — з мінеральним складом, що відповідає чеським пивним стандартам. Розчинені у воді мінерали мають важливий вплив на загальну хімію процесу пивоваріння. Після дослідження якості води та системи водогону Львова, ми прийняли рішення будувати виробництво за містом, до станції хлорування, у межах Австрійського водогону "Воля Добростанська". Оскільки саме звідтам вода має потрібний нам мінеральний склад для приготування лагера. Воля Добростанська — водозабір, який з 1901 року постачає артезіанську воду львів'янам та до нашого виробництва у с. Кожичі. Найбільшим викликом було відтворити технологію низового бродіння — спосіб виготовлення пива, який застосовують переважно в Німеччині та Чехії. Щоб все вийшло, ми закупили оригінальне чеське обладнання та запускати виробництво запросили чеських технологів. Вони передали свої знання, навички та технологію нашим спеціалістам і постійно контролюють якість звареного пива. В нас на виробництві ми застосовуємо унікальну технологію відкритого бродіння. Основними перевагами виробництва пива в відкритих бродильних чанах є можливість збору гіркої піни дріжджів на поверхні ферментованого пива. Через це дріжджова піна не потрапляє в молоде пиво і не забруднює його смак, характерним для виготовлення в закритих танках (де піна зазвичай не збирається, і тому може осідати на дні танку, та забруднювати пиво). На відміну від більшості пивоварень ми використовуємо горизонтальні танкери в період доброджування пива. Ми їх називаємо лежаками, там пиво спить. Цей метод варки старовинний та складніший. Наше Пиво вважається готовим до вжитку на 40-45 день, а отже має достатньо часу «відлежатися». Тому воно пінне, легке та має насичений пивний смак. Ми побудували виробництво з нуля: кожен етап: варка, бродіння та доброджування пива проходить у спеціалізованих окремих приміщеннях.А зараз ми з гордістю можемо заявити, що в нас все вийшло! Brater — легке пиво низового бродіння, яке не створює відчуття тяжкості. Воно питке та має характерну піну.

Слідкуйте:

 

пиво_пиво_пиво

Що буде на фестивалі

Martin Bohemian Pilsner (ABV – 4,8% IBU – 40)
Легка гіркота на початку, врівноважена середина та колюча гіркота на завершення. З солодовими нотками, фініш завжди гіркий. Для справжніх гурманів та шанувальників традиційної чеської “дванадцятки”.

Lubosh Czech Pilsner (ABV – 4,2% IBU – 30)
Це привабливий хмільний та дуже живий аромат. Так само життєвий смак, тіло середньо наповнене, добре збалансований, просто для нормального пиття. З кожним ковтком він не втрачає жвавості.

Bronek Dark Lager (ABV – 4,4% IBU – 20)
Темне майстерно врівноважене бадьорістю пиво, що супроводжується, а потім вказується тонкою гіркотою. В ароматі належна порція хмелю, трохи шоколаду, кави та карамелі. Приємний ніжний вступ до кави з добре пов’язаною лінією гіркого хмелю. Всі смаки чудово розливаються один від одного і після кількох напоїв можуть здивувати своїми варіаціями.

Simek Hoppy Lager (ABV – 4,2% IBU – 25)

Tomash Weissbier (ABV – 4,5% IBU – 15)